donderdag 18 juli 2013

build your make up kit

Hi Allemaal,

Oogschaduw, primer, lipgloss, lipstick, foundation, matte powder, compact powder, pigments, concealer, mascara, blush, bronzer, eyeliner, kohlpotlood...enz enz. 

Ik denk dat er wel honderd soorten cosmetica bestaan. De een nog geweldiger als de ander. 
Maar zeg nou zelf, Rome is niet in een dag gebouwd,  en een degelijke make up kit ook niet!. Zo'n kit moet groeien. 
Begin met het kopen van wat make up en breid dat langzaam uit. Dit is wat met zegt over een goede make up kit!

Nu heb ik misschien net zo veel verstand van make up als een gepensioneerde timmerman, en ligt mijn stresslevel niet erg hoog,  maar de paniek breekt bij het lezen van bovenstaande al uit. Waar moet ik in hemelsnaam mee beginnen?
Ga ik als een dolle 100 soorten oogschaduw kopen? Welke kleuren staan mij? Wat is een goede basis? 
Kortom: HELP!

Nu ben ik in de wondere wereld van Google gestapt, en ik ben op onderzoek uitgegaan naar wat nou echt de must haves zijn in een make up kit, en waar we op moeten letten.
En dit is het resultaat:










huh? we gingen er toch iets opsmeren? Ja klopt, maar het is erg van belang dat je je huid goed verzorgd. Dat doe je onder andere door je huid goed te reinigen. Iedere ochtend en avond reinig je je gezicht met een reinigingsmelk. 
Het beste doe je dit door je huid nat te maken met lauw water, je gezicht in te smeren met de reinigingsmelk en daarna afspoelen met (again) lauw water. 'S avonds doe je nog een beetje extra. Je haalt je oog make up eraf met reinigingsmelk/lotion die SPECIAAL voor de ogen is. Gebruik je producten die niet speciaal voor de ogen zijn, kan je last krijgen van irritaties of zelfs ontstoken ogen. Zijn je ogen schoon? Reinig dan je huid zoals je dat 's ochtends al gedaan hebt. 






Je kunt zo veel make up hebben als je wilt, maar je moet het ook ergens laten. 

Het is wel zo netjes om je make up goed op te bergen. Als je het zo maar op een grote hoop gooit,
dan wordt het een smerige boel en heb je kans dat je spullen kapot gaan. Zonde!
Je kunt speciale organizers kopen of een mooie beautycase. 
Maar je kunt er natuurlijk ook zelf een maken! Neem eens een kijkje op youtube. 
Daar staan veel DIY's en leuke ideeën om je make up en kwasten op te bergen. 
Het leuke daarvan is, dat je je organizer helemaal naar je eigen smaak kunt maken. Dus be creative!

Dit is voor mij echt een MUSTHAVE! Concealer gebruik je om oneffenheden  zoals puistjes, bultjes vlekjes, wallen en rode plekken weg te werken. Concealers vind je in verschillende varianten: vloeibaar, concealer stick en een compacte crème. 
Als basiskleur kies je een kleur die dicht bij jouw huidskleur past. Als je opzoek gaat naar een concealer, kom je ook een hoop rare kleurtjes tegen. Toch heeft iedere kleur zijn eigen doel. 

Groen...
Verbergt roodheid. Heb je bijvoorbeeld last van rode vlekjes? Of moet je veel blozen?
Dan is groen de kleur voor jou.


Roze...
Ideaal tegen wallen en om je grauwe huid weer een beetje leven in te blazen.

Geel...
Ook dit is een goede kleur om wallen weg te werken. En heb je een grote blauwe plek? doe er dan gewoon een beetje geel op!

Blauw...
Nog zo'n vreemd kleurtje. Stel je bent verslaafd aan zelfbruiner en/of zonnebanken. Kans bestaat dat je gezicht een beetje oranje is uitgeslagen. Dit kun je goed camoufleren met een blauwe concealer.


Oranje...
Heb je een donkere huid? Dan kun je oranje gebruiken om je wallen weg te werken.






Ik denk dat iedereen foundation wel kent. Foundation heb je nodig om een perfecte basis te maken voor je make up. 
Wat het aller belangrijkste is, is dat je een kleur uitzoekt, die zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur zit. Zie je geen verschil? dan heb je de perfecte kleur te pakken. Om te testen welke kleur nou het beste bij je past, kun je het beste een beetje foundation op een plekje op je kin aanbrengen, dicht bij je nek. Smeer dit uit en kijk of de kleur overeenkomt met je huid. Vind je dit lastig? No problem....vraag het gewoon een verkoopster. Doe ik ook heel vaak!

Foundations heb je in vele vormen en varianten. Het is maar net naar 
welk effect je op zoek bent. Wil je een verzorgende foundation? dat kan. Wil je een glanzende foundation? Dat kan, Liever een matte foundation? of een foundation met dagcrème? Het kan allemaal!

Als je foundation aanbrengt, is het belangrijk dat je het goed uitsmeert. Je wilt immers geen strepen op je gezicht.Zelf gebruik ik altijd een foundation kwast, maar een sponsje of gewoon met je vingers kan natuurlijk ook.






Een poeder gebruik je om de make up basis af te maken. Dit is dus ook het laatste wat je gebruikt voordat je verder gaat met het aanbrengen van kleur d.m.v. oogschaduw, blush enz. Je hebt veel soorten poeder zoals losse poeders en compact powders. Dit is een poeder in een vrij vaste vorm en er is (meestal) een kleur aan toegevoegd. De meeste mensen gebruiken poeder om hun look af te maken. Het poeder maakt je huid mooi mat en egaal en gaat ook kleine oneffenheden te lijf. 
Maar er is nog een belangrijke reden voor het gebruik van poeder...
Ik heb dit nooit geweten maar poeder fixeert! Het zorgt er du voor dat je basis (foundation & concealer) goed blijft zitten. En bovendien vind ik het ook nog eens lekker ruiken....maar dat ligt aan mij misschien ;)

Aller eerst? Wat is het verschil? Waarom gaan voor een blush en waarom voor een bronzer? Wat kun je er allemaal mee? 
Een blush gebruik je eigenlijk voornamelijk op je wangen en jukbeenderen. Het zorgt voor een mooi kleurtje en een gezonde blos op je wangen. Bronzer kun je daar ook heel goed voor gebruiken, maar daarnaast wordt het ook veel gebruikt om te contouren (vormgeven van het gezicht, het mooie benadrukken). Ook geeft het een mooie sunkissed gloed af. 
Bronzer kun je over je hele lichaam gebruiken. Persoonlijk ben ik hier helemaal fan van omdat dit een look af kan maken. 

Oogschaduw vind je in vele kleuren en vormen. Je hebt de crème oogschaduw, de gebakken oogschaduw, de losse poeders en de potloden. Je hebt ze in ontelbare kleuren.
Maar welke kleur past nu bij jouw ogen? Welken kleuren MOET je in je kit hebben, en welke toch maar niet. 

Want de kleur die jouw vriendin staat, hoeft bij jou  niet zo mooi te zijn.                                               

Blauw/grijze ogen...
Kleuren die het altijd goed doen zijn: Taupe, violet, paars, donkerblauw, oranje, koper, fucsia, zilver, goud en turqoise.

Groen/ groenbruine ogen...

Dit zijn de aanraders: Bruin, abrikoos, khaki, goud, lime en paars.

Bruine ogen...
Proficiat! jouw staan bijna alle kleuren. 
Maar deze zeker: Koper, brons, champagne, bruin, lime, roze en koningsblauw.

Grijze en zwarte oogschaduw staat iedereen!


Als je make up tutorials gaat bekijken, zie je dat bijna iedereen gebruik maakt van een eyeliner. Met een eyeliner kun je veel verschillende looks creëren. Een subtiel lijntje voor een mooie klassieke look of een 'perfect wing' of 'cateye' voor een dramatisch effect. Ook voor een mooie smokey eye is de eyeliner onmisbaar. 

Er zijn verschillende soorten eyeliner op de markt.  Een eyeliner die ontzettend handig is voor beginners, is de eyeliner pen. Ze zijn verkrijgbaar met dikke en dunne punten en het ligt gemakkelijk in de hand. Het valt immers niet mee om een perfecte lijn te trekken. Daarnaast heb je de liquid eyeliner. Deze zit in een klein potje met een kwastje in het dopje. 
Dit kwastje gebruik je om een lijntje te zetten. Persoonlijk vind ik de liquid eyeliner ideaal om een subtiel lijntje te zetten. Als laatst heb je ook nog de gel eyeliner. Deze vrij vaste eyeliner zit in een klein potje. Je moet hem met een apart kwastje aanbrengen. Soms zit er een kwastje bijgeleverd bij het product, anders moet je een eyeliner brush aanschaffen, 
want zonder kwastje, heb je hier niets aan. De gel liner vind ik heel fijn om wat grovere lijnen te zetten voor een dramatisch effect. Meestal wordt een eyeliner gebruik in de kleuren zwart en bruin, maar je hebt ze in allerlei leuke kleuren!

De bigger the better! that is mijn persoonlijke mening als het aankomt op wimpers. En als je dan niet zo'n volle wimpers van jezelf hebt.....dan is mascara DE oplossing. Mascara heb je in heel veel kleuren maar een kleur die je moet hebben is natuurlijk zwart. De volgende vraag is dan natuurlijk: ja, maar welke moet ik dan kopen? Het zijn er zo veel! 
Klopt! Mascara is iets heel persoonlijks. De een wil volle wimpers, de ander alleen wat kleur, en weer een ander wil aar wimpers graag krullend. Voor iedere wens is er een andere mascara. 

verlengend...

Heb je korte wimpers? No probem! Haal gewoon een verlengde mascara. Hierdoor lijkenje wimpers meteen een stuk langer.

Volume...
Koop een mascara met een dikke borstel. Dit zorgt ervoor dat je een stuk voller lijken. De kleur zwart geeft er nog eens extra effect aan.

Krul...
Zorg ervoor dat je een mascara neemt met een rond borsteltje. Dit krult je wimpers meteen. Als je wilt kun je ook nog een wimper krultang gebruiken om het effect nog groter te maken. 


Hier valt heel veel over te zeggen. Allereerst zijn er veel lipproducten te krijgen. De meest bekende: Lipbalm, lipgloss, lipstick en lipstain. Een lipbalm is eigenlijk een must voor je make up kit. Dit is namelijk een verzorgende stick voor je lippen. Hij zorgt ervoor dat je lippen niet uitdrogen en beschermt tegen invloeden van buitenaf.

Een lipglos geeft een lichte kleur op je lippen die lekker glanst. Lipgloss kan een mooi subtiel effetc geven, maar pas op dat je het niet TE glossy maakt, en je eruit ziet alsof je met je mond in behangplak bent gaan hangen. Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van lipgloss omdat het mij te veel plakt. Heel irritant op de fiets als je haren in je gezicht wapperen.

Lipstick. Need I say more? Een must lipstick vind ik een goede nude. Dit geeft een mooi  natuurlijk effect op je lippen en is ontzettend mooi voor overdag. Kijk goed of de kleur een beetje overeenkomt met je lippen. Dit kun je testen door de lipstick op je vingertop aan te brengen. Je vingertoppen komen namelijk redelijk in de buurt van je lippen.
Verder zou ik zeggen: Koop gewoon een aantal leuke kleurtjes en ga experimeren. Dat doe ik ook! Voorheen droeg ik heel vaak rode lippenstift, nu heb ik een mooie fucsia klaar gevonden die ik heel veel draag. Zo gaaf!

Als laatst de lipstain. Dit is een redelijk nieuw product. Letterlijk vertaald: Lipvlek. En eigenlijk is dat ook wat het doet. 
Het geeft een kleur af die in de huid trekt. Hierdoor blijft hij veel langer zitten dan een gewone lipsstick of gloss. Ook plakt de lipstain veel minder. De kleuren zijn vaak  wat subtieler maar hoe meer laagjes je aanbrengt, hoe dieper de kleur wordt. Ik heb ze zelf nog niet geprobeerd, maar dat staat zeker op het programma!


Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad. Ik heb hier zeker iets van geleerd en ben meteen naar de winkel gerend om nog wat missing spulletjes te kopen!


Romy



                                                                   
Follow my blog with Bloglovin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten